vrijdag 23 oktober 2009

Broome 2 juni



We slapen bij een roadhouse maar het geeft meer een gevoel van een camping, met grasvelden en degelijke toiletvoorzieningen. Alleen de familie flodder die tegenover ons staat maakt een groot verschil. Ach zo is er overal wel wat.



Pardoo Roadhouse
Als ik rond 08.00 uur op sta is de halve camping al leeg. Geef ze eens ongelijk. In de wijde omtrek is hier niks te vinden, zelfs geen dorpje en met wijde omtrek bedoel ik dan ook 200 km.
Ik kan het ze dus niet kwalijk nemen. Rond 09.00 uur vertrekken ook wij.
Ons laatste hoofdstuk: Broome.
Bijna 5000 km hebben we afgelegd. Een heel eind!

Sandfire Roadhouse
De weg is lang en op de North West Coastal Hwy komen we weinig auto's tegen. Meer koeien dan auto's. bij het Sandfire Roadhouse moeten we stop
pen. We kunnen nog wel even verder, maar er wordt aangegeven: "Next Service 291 km" oftewel de komende 291 km, helemaal niks behalve outback dus toch even de tank vullen. Sandfire was vroeger een dorpje maar we zien op de borden dat deze door bosbranden helemaal verbrand is. Het enige wat momenteel weer opgebouwd is, is het roadhouse want mensen hebben toch benzine nodig en ander zou er staan:
"Next Service 500 km".
Dit is niet het enige aparte aan dit roadhouse. Er lopen hier ook pauwen rond. De normale pauw maar ook een aantal witte pauwen. In heel australie kom je ze niet tegen, maar hier dus wel. Ik vraag me af: Zouden dit een paar overlevenden van de brand zijn? Je weet het niet.

Broome here we come!
We rijden verder en naarmate we meer richting Broome rijden wordt het drukker.
Drukker is misschien een erg groot woord. We zien elk halfuur wel een auto en dat is aardig veel. Opeens zien we een politie-auto. Wat doet die hier nou? Weinig actie hier. Het blijkt achteraf dat zijn taak is om mensen aan te houden en te testen of ze niet te lang achter het stuur zitten. Dat gebeurt hier nog wel eens regelmatig. Wij, met onze campervan kunnen gewoon doorrijden. Mooi! Rond een uur of 4 's-middags komen we aan in Broome. We zoeken de goedkoopste camping uit. Deze ligt bij townbeach. Mooi, kunnen we onze camper uitstappen en in de oceaan springen. We komen aan op de camping en zien gelijk dat het wel een camping voor "longstayers" is. Mensen die voor een lange tijd verblijven en dan bedoel ik niet een paar weken maar eerder een paar jaar. Nou ja, we nemen het maar op de koop toe. We komen er toch alleen maar om te slapen. We duiken het internetcafe in en dan zit de eerste avond er in Broome alweer op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten