vrijdag 30 oktober 2009

Broome 3 juni

De eerste echte dag in Broome. Wat staat er op het programma.
Shoppen, naar Cable Beach, het beroemde strand, Chinatown en de Japanse begraafplaats. Ja, ook dit is een toeristische trekpleister.

Oude bekenden
Na ontbijt gaan we Broome verkennen. Ditmaal met de auto, vooral in een klein stadje/groot dorp is het erg makkelijk. Je bent niet afhankelijk van openbaar vervoer. Ik wist van tevoren al dat er veel aboriginals zouden zijn. Vooral in Broome en in de Kimberley's zitten heel veel aboriginal community's. Je kan bijvoorbeeld ook een week bij zo'n community verblijven, maar helaas heb ik daar de tijd niet voor, anders zou ik dit graag willen meemaken. We gaan nog even naar het andere shoppingcentre om de nodige souvenirs te kopen. Dan komen we opeens Gigi tegen. Italiaan, zat ook in Margaret River en was nu op zoek naar werk in Broome, net zoals vele andere backpackers. 'S-middags komen we ook Christian tegen. Een canadees uit het franse gedeelte van Canada. We hadden hem ontmoet in Coral Bay. Samen met hem en nog een ander duits meisje, genaamd Annette.

We besloten met z'n allen naar Cable Beach te gaan en te genieten van de zonsondergang. Deze was helaas nog een beetje matig, maar ik heb nog wel een poging surfen gedaan.
Er kwam ook nog een nederlands stel dat Christian kende. Het bleken onze buren van de camping te zijn. Toevallig!
Ja, je komt heel veel mensen tegen. Dit komt omdat veel backpackers dezelfde kant op gaan. Richting het noorden, omdat het in het zuiden gewoon te koud is. Het is namelijk al winter in Australie.

Highway to Hell!
Na de zonsondergang gingen we weer richting de camping. Even wat eten. Daarna op naar de ierse pub hier in Broome want op dinsdagavond was het backpackersavond. Het was een aparte avond maar erg leuk. Een soort van open mic, de lokale artiesten gingen los.
Veel aboriginals waren ook in de pub aanwezig. Wat ik nog nooit had meegemaakt en veel van de artiesten waren aboriginals. De 1 wat beter dan de ander, maar over het algemeen erg goed!
Aan het eind werd er ook "Highway to Hell" gespeeld en gezongen. Wauw!!
Wat klonk dat goed. Een gigantische rauwe stem, helemaal fantastisch. Rond 01.00 uur was het feestje alweer afgelopen. Ja, zo gaat dat hier! Je begint vroeg en eindigt vroeg. Rond 01.30 uur lagen we in bed. Dat was een lange tijd geleden dat we het zo laat hadden gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten