vrijdag 2 oktober 2009

Karijini National Park (Dales Gorge Campinground)30 mei

We gaan weer vroeg op pad want vandaag ook weer een lange rit voor de boeg.
300 kilometer naar Tom Price. Ook wel bekend als de toptown of WA (Western Australia) oftewel het
dorp wat op de grootste hoogte ligt in WA. Ook nog niet erg hoog, m
aar toch...het gaat om het idee.

Tom Price
Rond een uur of 3 komen we aan in Tom Price. Een duidelijk mijnersdorpje. Klein maar fijn. Na de nodige boodschappen toch maar naar het enige internetcafe, het "Nameless Coffeehouse" vernoemd naar de beroemde berg "Mt. Nameless" Ja! Veelbelovend!
Nou het waren echt old school computers en erg traag dus dat schoot ook niet echt op.

Gekkenhuis
Op naar het caravanpark wat 2km buiten het dorp lag. Het enige caravanpark dat 2 kilometer buiten het dorp lag. Het enige caravanpark in de wijde omtrek en net als het towncentre van Tom Price, leek het ook hier wel een dierentuin.
Nou ja, een soort avifauna. Overal vogels. Kaketoes, Galah's en duiven met kuiven. Overal is geluid van de vogels te horen. In het centrum zaten we 's-middags een pizza
a la meatpie te eten en dat bleef niet ongehoord. Uiteindelijk hadden 50 kakatoes (ja, we hadden ze geteld) zich bij ons verzameld. Ook bij het avondeten kregen we gezelschap van ongeveer 10 galah's, maar naarmate de nacht naderde, werd het ook rustiger.

Nu kwamen andere diersoorten te voorschijn. Marielle was haar was aan het doen, maar kwam opeens terug: "Moet je komen kijken! Mien god!" (Ja, ze is gronings;) Een kangaroo stond gewoon te grazen bij het washok en ook geen kleintje. Hij/zij was erg groot, maar op de 1 of andere manier aan mensen gewend, want normaal gesproken springen ze gelijk weg wanneer ze mensen zien. Deze ging gewoon verder met grazen. We kwamen ook nog een vliegende tak in onze camper tegen, die onze aardige australische buurman eruit gejaagd heeft (
het zag er namelijk giftig uit, je weet maar nooit!) en een ander nader te bepalen insect ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten