donderdag 12 maart 2009

werk en lol

Grapepicking and winetasting
En zo tikt de klok langzaam verder. Me dag begint, als ik geluk heb, erg vroeg.
Rond 05.30 uur sta ik op en halfslapend maak ik me cornflakes met melk klaar. Rond 06.15 uur stap ik in de auto met kim (een koreaan met gebrekkig engels) en arthur (onze studiebol en schaakfanaat). Een halfuurtje rijden naar de wijngaard in het pikdonker en langszaam komt de zon op. Zodra we op de wijngaard is het al bijna licht en dan is het aan "den Arbeid". We komen uit de warme auto en aan gaan aan het werk. We zijn blij dat we werk hebben, want veel werk is er niet. We werken zo hard als we kunnen. Handen zijn zwart als roet en alles kleeft. Dit komt het meeste door de druiven die erg kleverig zijn en door de bladeren die we moeten verwijderen om de druiven te kunnen zien. Af en toe nemen we een stiekem een aantal Chardonnay of Merlot druiven. Niet te omschrijven, zo lekker!!
Als we geluk hebben kunnen we tot 12 uur doorwerken maar vaak is dat niet het geval en is rond 09.30 uur of 10.00 uur al het werk al gedaan. We lopen dan weer richting de auto en zijn blij met de 20 of 30 dollar die we verdiend hebben.
Gister hadden we echter geluk. We kregen per uur betaald in plaats van per emmer, dit leverde ons iets meer op. We zaten weer in de auto om weer richting Margaret River te rijden toen Arthur met een geniaal idee kwam:"Hey, should we do some winetasting?"(Vertaling: Zullen we wijn gaan proeven). Iedereen vond dit een erg geslaagd plan en bij de eerste beste wijngaard die we tegenkwamen, zijn we wijn gaan proeven. Een witte, rode en een rose werd getest. Heerlijke wijn. Ze hebben hier ook goedkope wijn uit de supermarkt die net echt super is maar verder heb ik hier in Margaret River geen enkele wijn gevonden die niet lekker was. Het was een leuke ochtend. Grape picking en dan wijn proeven. Ultieme combinatie.

Be brave and shave
Afgelopen vrijdag was er echter geen werk dus had ik een dag vrij. Lekker relaxen vandaag dus.
Niks moet en alles mag. 'S-middags werd het echter al snel gezellig. Vandaag was namelijk:"World greatest Shave 2009". Dit is een evenement georganiseerd door de leukemie stichting in heel Australie, misschien ook wel in Nederland. Ook Owen (de mede eigenaar) had wat georganiseerd om geld in te zamelen voor de Leukemie stichting. Je kon je opgeven om je haar te laten scheren of je haar te laten kleuren. Joe, onze italiaan was als eerst aan de beurt en nadat iemand 20 dollar had geboden werd hij pimpelpaars geverfd met haarlak. Ook Barry, Arthur en nog een paar andere waren de pineut maar al snel werd de vinger gewezen naar Owen (de mede eigenaar van het hostel) en daar was hij niet al te blij mee. Er werd uiteindelijk 200 dollar opgehaald als Owen zijn haar zou scheren. Het duurde even voordat we hem overgehaald hadden maar uiteindelijk ging hij toch voor de bijl. 200 dollar voor de leukemie stichting was toch aardig veel. Nadat het karwei gedaan was, schrok hij toch wel een beetje van het resultaat en sindsdien heb ik hem niet meer gezien zonder muts. Ook Jules (medewerker van het hostel) z'n krullen gingen eraan. Het was een gezellige avond met als afsluiter een avondje naar de plaatselijke pub die uiteraard om 12 uur al sloot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten