woensdag 25 maart 2009

Moby Dick

Weer een week voorbij en zo tikt de tijd langszaam verder. Normaal gesproken is Margaret River een rustig dorpje waar eigenlijk niet zo heel veel te beleven. Je hebt het strand en de bossen maar behalve de plaatselijke pub is er weinig activiteit. Tot maandag toen...


Boe!
Voordat we overgaan naar de schokkende gebeurtenissen van afgelopen maandag, eerst het weekend. Sinds een week heeft de zon zich al niet getoond hier in Margaret River langszaam gaan we richting de winter en wordt toch al iets kouder hier maar de gezelligheid leidt er in ieder geval niet onder. Marc en Flo hadden besloten een busje te kopen en afgelopen vrijdag was hij er dan. Zaterdag werd het gevierd met een ritje naar het strand met z'n allen. Rond 20.00 uur vertrokken we. Gelukkig had Flo een lamp meegenomen want het was al pikkedonker en je zag echt totaal niks. Spookverhalen werden verteld, onder andere Dave die bekendde dode mensen te kunnen zien en het soms zo erg was dat hij er 's-nachts ook last van had. "Nee, ik maak geen geintje". Het was zelfs een keertje gebeurd in het hostel waarop Owen (mede-eigenaar van het hostel) zei:"Ik wil het niet eens weten". Ook de seriemoordenaar van de omgeving pasde de revue. Na deze verhalen had iedereen toch wel een beetje kippevel dus tijd voor een vuurshow van Marc en Flo. Rond een uur of 23.00 uur zijn we weer richting het hostel gereden. We waren uiteindelijk met 3 auto's. Owen was alvast richting het hostel teruggereden. Onderweg zagen we echter dat hij niet ver was gekomen. Hij was aangehouden door de politie tot hilariteit van de rest. Zondag was erg rustig en werd er een awardwinning indische film bekeken: "Slumdog Millionare". Een aanrader!


Een tragedie
Maandag had ik na de grapepicking een sollicitatie gesprek bij "IGA River Fresh". Ik had een formulier ingevuld en ze waren op zoek naar een cashiere voor ongeveer 15 a 20 uur. Dit was in ieder geval beter dan grape picking. Het sollicitatie gesprek stelde niet zo heel erg veel voor. Het was vooral een kwestie van formulieren invullen en ik had de baan. Ik kon de volgende dag al beginnen met inwerken. Ik was blij en liep weer terug naar het hostel waar me blijheid gelijk de grond in werd gestampt. Vlakbij bij Hamelin Bay, hier niet zo ver vandaan waren rond de 80 walvissen aangespoeld waarvan er 60 al dood waren. Veel van de plaatselijke mensen hier zijn zo snel mogelijk naar het strand gegaan om de walvissen te helpen. Ook owen had z'n wetsuit aangetrokken om te gaan helpen op het strand maar helaas hij was te laat er waren al teveel mensen die wilden helpen en het strand was afgesloten zodat niemand voor z'n voeten werd gelopen. Het was een tragedie op zich. Het was niet meer voorgekomen in de laatste 20 jaar.

Wil je het nalezen / foto's bekijken? Hieronder is de link te vinden van de plaatselijke krant "the Mail" van Margaret River:


Dode walvissen op Hamelin Bay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten