donderdag 5 maart 2009

Vergeten hoofdstuk

Oeps....iets vergeten te bloggen!
Afgelopen woensdag kwam Danielle heel enthousiast de kamer binnen, dat ze een caves en canoe tour wilde gaan boeken met "Bushtucker tours". Ze had de wijntour al met hun gedaan en dat was erg leuk, zei ze. Het leek mij ook wel wat, een caves en canoe tour. Dus besloten we dit samen te gaan doen.
Kano avontuur
Rond 09.30 uur liepen we naar buiten en daar stond onze tourguide al om ons op te pikken. Kris, was zijn naam. Australischer dan hem kon je niet zijn. Een echte cowboy hoed op, een brede lach en uiteraard een kaki blouse en kaki short's. We werden dan ook gelijk begroet met een:"G'day mate". We stapten in het busje om nog twee meiden op te halen bij een ander hostel. Dit hostel lag een eindje uit het centrum. Het lag namelijk vlak naast het strand. We stopten even bij het uitkijkpunt. Wat uitkeek over de gigantische oceaan met hoge golven. Het was een waanzinnig gezicht vooral als je dit nog nooit in je leven hebt gezien. De meeste golven waren toch zeker wel een paar meter hoog. Daarna de andere meiden opgehaald bij het hostel en daar gereden naar de riviermond. Hier werden we opgewacht door de andere mensen die ook meededen met de tour. In totaal waren we met 18 man. Zowel toeristen als australiers wat wel weer erg leuk maakte.
Dannielle en ik gingen samen met de andere twee meiden in 1 kano. Wij waren het backpackers team. Het was wel even wennen in de kano maar het ging allemaal goed. Op sommige plekken stopten we even, zodat Kris wat over de geschiedenis en de omgeving van Margeret River kon vertellen. We stopten ook bij een oever met allemaal dode bomen. Althans zo leek het, maar volgens Kris waren deze springlevend. Hij had ook nog wat brood bij zich. Hij gooide enkele kruimels en binnen 3 seconden was het opgegeten door de vissen. Ik had geen idee wat voor soort vissen. Ik had in ieder geval niet echt de behoefte om me hand in het water te steken. Het uiterlijk van de vis had namelijk veel weg van een piranha vis.
Daarna zijn we weer verder gegaan en na een uurtje meerde we aan waar de grot zich bevondt. Nadat we aan waren gekomen bij onze lunchplek zijn we eerst nog een stukje naar boven gelopen. Daar had je prachtig uitzicht over de vallei met de rivier en de bossen eromheen. Daarna zijn we weer teruggelopen en was het tijd voor de lunch. Kris ging aan de slag. Er werd van alles op tafel gezet. Verschillende sausjes, pesto, kruiden uit de natuur, tomaat, champignon en uiteraard kangaroo en emu vlees en voor de echte waaghalzen onder ons. Een worm gedoopt in een lekker sausje. Het was een heerlijke lunch met allemaal verse ingedrienten. Heerlijk!
Kruipen zal je!
Daarna was het tijd voor de grot. Het was een kleine grot, maar dat was ook wel weer leuk. De zaklantaarns werden uitgedeeld en nadat Kris een mooi verhaal vertelde over de dingo's die hier waarschijnlijk hadden geleefd, kruipte we achter elkaar de kleine grot in. Erg snel ging het niet want een paar mensen voor ons kregen opeens angstaanvallen en gingen terug. Het was letterlijk kruipen over de grond, maar Kris had gezegd dat hij erdoor heen kwam (en hij was aardig breed) dus dannielle en ik hadden er alle vertrouen in dat wij er ook wel doorheen zouden kunnen komen. Het was een leuke ervaring met een zaklamp, kruipend de grot te verkennen. Je moest wel erg uitkijken voor je hoofd want overal staken punten uit het plafond en dat voelde niet echt fijn als je daar je hoofd tegen aan kwam. Na een kwartier waren we allemaal uit de grot en zagen we weer daglicht.
Hallujah! ;)
Daarna weer terug voor de kano's en langzaam roeiden we weer richting het strand. Voor degene die hun zwemspullen hadden meegenomen, kon er nog even gezwommen worden en rond een uur of 15.00 uur waren we weer terug in het hostel na een geslaagde dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten