zondag 1 november 2009

Broome 4 juni


Vandaag was het alweer woensdag. De laatste dag voor Marrielle. Morgen ging er namelijk een 6-daagse tour van start, door de Kimberly's richting Darwin. Daarna een trip naar Alice Springs en uiteindelijk Adelaide en dan met een vriendin naar Thailand. Dus de do's and dont's van Thailand wist ze nu ook. Ook moesten er een aantal dingen geregeld worden.





Zwemmen met krokodillen
De ochtend stond in het teken van schoonmaken en wassen van onze campervan. Uiteraard weer vroeg wakker, dus voor de laatste keer in Australie even wassen. Een grote stapel was, van zowel Marrielle als mij ging de wasmachine in. Ik zag de blauw/groene ocean van town beach waaraan de camping gelegen was. Het zag er erg aanlokkelijk uit o
m erin te springen, maar toch niet zo'n goed plan. Van verschillende mensen hadden we gehoord dat er krokodillen gespot waren. Er waren gister ook al borden neergezet dat het gevaarlijk was om te zwemmen. Ja, hier in het noorden weet je het nooit. 50 meter van town beach waren dan ook een aantal mangrove bossen en dat betekende vaak niet veel goeds.

Zand overal
Na de was was het tijd om de campervan schoon te maken. Vrijdagmiddag (morgenmiddag) zou ik hem namelijk wegbrengen, zodat ik daarna gelijk me vlucht kon pakken richting Perth. Het irritante van een campervan is alleen dat er echt overal zand zit. Zowel het rode zand als het strandzand. In de koelkast, in bed, bij de gasfles, echt overal. Nadat de campervan er weer aan de binnenkant schoon uitzag, vonden we het mooi geweest. Er was aan de buitenkant nog wel een hoop rood zand te zien, nou ja j
ammer dan. Tijd voor wat ontspanning. We zijn naar Cable Beach gereden voor een lunch. Nog even genoten van het mooie uitzicht van de oceaan, uiteraard in de schaduw, want het was in de volle zon niet te harden.


Theater met sterren
Rond een uur of 5 nog even een kleine snack gehaald. Rond 18.oo uur stonden we namelijk voor de bioscoop "Sun Pictures" want om 18.30 uur zou de film beginnen. Ten eerste was dit niet een normale bioscoop en ook geen normale film. Ten eerste stamde de bioscoop uit het jaar 1916. Het oudste buitentheater ter wereld. En zo zag het er dan ook uit. Vaak gebeurd het dat zo'n theater opgeknapt wordt. Dit was niet het geval, wat het wel erg bijzonder maakte en met de typische bouwstijl die in Broome werd gebruikt. Hoge plafonds en veel gietijzer werd gebruikt voor de wanden, wat het echt een authentieke stijl geeft.

Toen ik voor het eerst over de bioscoop las in de lonely planet, dacht ik dat het een normale drive-in bioscoop was. Dat is het totaal niet. Zodra je de bioscoop instapt waan je je gelijk negentig jaar terug. Oude posters met Marilyn Monroe en de verkoopster in een klein vierkant hokje van 1 bij 1 meter. Binnen is ook buiten. Soort van strandstoelen en houten banken werden gebruikt als bioscoopstoelen. Ondanks dat alle stoelen op gelijke hoogte zitten, heb je geen last van elkaar. Dus letterlijk onder de sterren kijk je naar de film. Voordat de film begint vliegt er nog even een vliegtuig laag over, het vliegveld bevindt zich namelijk dichtbij de bioscoop. Tijdens de film hebben we er geen last meer van. Het is de film "The boy with the striped pyama's" een film over twee jongens die bevriend raken tijdens de 2e wereldoorlog. De 1 zit in het concentratiekamp en ander is zoon van de bevelhebber van het concentratiekamp. Een hele indrukwekkende en heftige film. Zodra de aftiteling kwam bleef iedereen nog in schok zitten. Wow! Na deze realitycheck hebben we nog even van ons avondeten genoten, een heerlijke pizza. Daarna naar bed want om 05.30 uur eruit om Marrielle weg te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten