vrijdag 21 augustus 2009

Monkey Mia 18 mei

Met plezier verlieten we het Overlander Roadhouze. Onderweg naar Sharkbay. Dit is een gebied waar Denham en Monkey Mia liggen. Een soort van punt wat omgeven is door zowel veel dieren in het water als veel dieren op het land.

Stromalo-watte?
Als eerst reden we langs Hamelin. Hier lag een oud communicatie/telefoon station uit de vroegere tijden, wat nu omgebouwd was als informatiecentrum voor de stromatolites.
De wat? Ja, voordat ik hier in Hamelin kwam had ik hier ook nog nooit van gehoord.
Ze kunnen het beste worden omschreven als "levende stenen". Ze zijn biljoen jaren oud en maken het mogelijk dat de mens kan leven op aarde. Althans dat is mij verteld.
Deze stenen leven onder water en produceren zuurstof door middel van luchtbelletjes. Biljoenen jaren geleden was het als mens/dier onmogelij
k te leven op aarde door het zuurstofgebrek maar door de stromatolites in het water konden planten en dieren leven.

Ondanks dat het "maar" stenen waren, was het wel indrukwekkend om te zien . Vooral omdat dit 1 van de weinige plekken in de wereld is waar deze "levende stenen" zich nog bevinden.
Nadat we ook de bouwstenen bewonderd hadden, die alleen maar uit schelpen bestan reden we door naar Shell Beach.

Shell Beach
Een strand met alleen maar schelpen. Geen zand maar alleen maar schelpen en op sommige plekken wel 10 meter diep en uiteraard erg blauw water. Een erg mooie lokatie. De volgende stop zou Eagle bluff zijn. Een uitzichtpunt waar je adelaars en haaien zou kunnen zien, maar allebei onze magen gingen aardig te keer. Eerst maar even eten en de Eagle Bluff kon ook op de terugwegrichting Exmouth in.

Emu's en dolfijnen
"Kijk uit!" riep ik. "Emu op de rotonde". Wow, die hadden we allebei niet aan zien komen. We rijden richting het informatiecentrum en komen nog een paar emu's tegen. Ik probeer Alison nog te bellen want ik zou 25 mei beginnen als vrijwilliger bij de dolfijnen. Het is nu 18 mei, dus even bellen of ze met een beetje geluk, nog plaats voor mij heeft. Helaas krijg ik haar niet te pakken. Na onze lunch rijden we door naar Monkey Mia. Wederom zijn de emu's hier overal te vinden. India heeft dan de koeien overal lopen. Monkey Mia heeft de emu. Ze zijn ongeveer net zo groot als struisvogels maar leven gebroederlijk samen met de mens. Op de 1 of andere manier leven mens en dier een stuk beter samen dan in europa. Iets wat me toch wel erg opvalt.
Zo ook als we 's-avonds aan het genieten zijn van zonsondergang. In de verte zien we mensen bezig met hun net gevangen vis van bijna een meter. De pelikanen en meeuwen staan er omheen. Hope
nd op een stukje vis. 4 pelikanen en misschien wel 30 meeuwen. Als een stuk vis wordt toegeworpen lijkt het inderdaad wel op:"de sterkste overleeft" want er wordt letterlijk om gevochten door zowel de pelikanen als zeemeeuwen.
'S-avonds wordt het noodle
s met groenten en een steak en yellowtail (geelstaart) vis die iemand vers gevangen had, maar overhad. Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten