dinsdag 15 september 2009

Exmouth 24 mei

We slapen allebei lekker uit. Rond 10.00 uur checken we uit. We gaan snorkelen. Coralbay heet dan ook voor niets, Coral Bay. Het ligt aan het zuiderpuntje van het Ningaloo Marine Park (ongeveer vergelijkbaar met het Great Barrier Reef). Sommige zeggen zelfs mooier dan het Great Barrier Reef. We gaan het zien.

Krachttraining
Rond 10.30 uur duiken we het water in. Om de 1 of andere reden is het water hier een stuk warmer dan wat zuidelijker, we denken ongeveer 26 graden. Zelfs de buitentemperatuur is kouder dan het water. We moeten eerst tegen de stroming in, wat aardig wat kracht kost, want er staat een heftige stroming. Daarna is het eigenlijk een kwestie van, je laten meevoeren met de stroming. Door deze stroming is ook het zicht een stuk minder. Dat is erg jammer.
Er is jammer genoeg niet zoveel koraal te zien. Dit ligt een stuk dieper en voor de snorkelaar niet te bereiken maar we zien wel enkele vissen waaronder "Snappers" van wel 50 centimeter lang en zelfs een Cowtail Stingray van bijna 2 meter breed. Wow! Door het snorkelen keek ik erg uit naar duiken in het Ningaloo Reef.

Joekel van een vis
Dit gingen we doen in Exmouth, een plaatsje iets ten noorden. Op naar Exmouth dus. Na 1,5 uur waren we er al. Eerst onze duiken regelen. We wilden allebei met de Whaleshark (Walvishaai) zwemmen. Een vermogen (350 australische dollars) maar dit zou waarschijnlijk een "once in a lifetime experience" zijn. Wow! Zwemmen met de grootste vis ter wereld. Ze kunnen wel 15 a 20 meter lang worden. Maar wees niet bang, ondanks dat het een haai is, eet het alleen maar plankton en geen mensen ;)
Nadat we bij verschillende duikscholen langswaren geweest moesten we een beslissing. Uiteindelijk ook nog besloten om er 2 extra duiken bij te doen. Ja, we zijn er nu toch!

Top camping
Nadat alles geregeld was, gingen we naar, volgens de Lonely Planet, de camping met de beste locatie van heel Western Australia en ik moet zeggen:"Niet verkeerd!".
We zaten in het puntje van Cape Range National Park met een toplocatie. Aan de ene kant de oceaan en aan de andere kant het National Park en de Vlamingh vuurtoren.
Ja, vernoemd naar 1 van de ontdekkingsreizigers waar we trots op zijn. We duiken vroeg ons bedje in, want de wind die hier waait is aardig koud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten