dinsdag 23 juni 2009

Geraldton 12 mei

Om zeven uur ging de wekker. We hoordde geluiden van buiten. Was het de ranger die ons geld wilde hebben voor de nacht? Of kwam hij zelfs met een boete omdat we nog niets betaald hadden? We schuifde de gordijnen een stukje opzij. Maar nee, het was niet de ranger maar de schoonmakers. Snel omkleden en dan gaan als een banaan.

Gevaarlijke weg
We reden naar de weg toe en nog steeds geen ranger. Jeeh we hadden een gratis nacht!
Daarna zijn we doorgereden naar Leeman waar we ons ontbijt opaten overkijkend op het strand. Leeman is een klein vissersdorpje maar erg mooi. Een tussenstop onderweg naar Perenjori was de Yarra Yarra Lakes maar helaas ook deze meren waren opgedroogd. We kwamen dan ook wat vroeger aan in Perenjori. Eerst even naar het informatiecentrum om te vragen of het mogelijk was om om te gaan naar de "Camel Soak" en het gigantische zoutmeer. Even snel internetten, wat een dure bedoeling was. 11 dollar (5,5 euro) voor 1 uur. Daarna even geluncht.
Marrielle had de beschrijving gekregen. Dit betekende wel over een paar dirt-roads, maar er werd ons verzekerd dat de weg goed is en daar gingen we maar vanuit. Gelukkig was het een redelijk goede weg maar we realiseerde ons wel dat als er iets zou gebeuren, we een groot probleem hadden. We zaten namelijk wel 20 a 30 km van de beschaving af en geen telefoon die hier werkte, tenzij je een sateliettelefoon hebt maar we lieten ons niet van het veld slaan.
We arriveerde eerst bij de camelsoak. Een groot stuk rots/kleine heuvel waar een soort van putten in zaten. Deze zouden normaal gesproken vol met water zijn, maar doordat het nu het droge seizoen was waren ze helemaal leeg waren. Vroeger werden deze putten gebruikt als drinkbakken voor de kamelen vandaar de naam "Camel Soak".

Rabbit Proof Fence
We gingen weer verder over de Rabbit Proof Fence Road. 1 lange weg die van noord naar zuid australie loopt met een "Rabbit Proof Fence" (Hek om konijnen tegen te houden). Deze zijn namelijk een australie een plaag geworden. Een engelsman uit 1894 had in dat jaar namelijk het briljante idee bedacht om 12 konijnen over te brengen van Engeland naar Australie. Dit zou een gevoel van thuis geven met als gevolgd een konijnenplaag in Australie.
Over de Rabbit Proof Fence Road gereden te hebben kwamen we na een halfuurtje uit bij het gigantische zoutmeer. Erg mooi. Het gehele meer was gigantisch groot. Het was een mooie omgeving met veel vogels en een ervaring op zich. Op de terugweg kwamen er ook nog achter dat zelfs de dirtroads hier onderhouden worden. Met een grote tractor worden de wegen weer vlak gemaakt. Daarna op naar de camping. De enige in Penjori en de wijde omgeving maar de beste tot nu toe. Hele mooie plekken omgeven met eucalyptus bomen maar 16 dollar (8 euro) per nacht en zelfs de was konden we gratis doen en zulke aardige mensen. Top!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten